Periodontoloji

Yetişkinlerin yüzde 70’inde diş kayıplarının sorumlusu olan periodontal hastalıklar, dişleri saran periodontal dokularda meydana gelen, kronik ve bakteriyel enfeksiyonlardır.

Erken dönemde teşhis edilebilirse kısa sürede tedavi edilebilir ancak; dikkat edilmezse uzun bir süre boyunca ağız içinde belirti vermezler. Periodontal hastalıklar, diş etinin iltihaplanmasıyla başlasa da yine de erken dönemde herhangi bir işaret vermeyebilir.

Genel Belirtileri Nelerdir?

  • Dişetlerinde kanama

  • Kırmızı ve hassas dişetleri

  • Sallanan ve arasındaki mesafe artan dişler

  • Kötü ağız kokusu

  • Diş ve dişetlerinden gelen iltihaplı akıntı

Tedavisi Nasıldır?

Dişeti hastalıkları ilaç kullanarak ya da günlük bakımlarla tedavi edilemezler. Dişeti uzmanı tarafından mutlaka muayene edilmelidir ve profesyonel müdahale gerektirir. Erken zamanda (gingivitis aşaması) tedavi edilebilen dişetleri, genel diş sağlığı açısından da fayda sağlar.

Kliniğimizde diş eti hastalığının erken dönemlerinde, özel dental aletler kullanılarak diş taşı ve bakteri plağı temizliği yapılır. Diştaşı ve plak temizlendiğinde, çoğunlukla bakteriler arındırılmış olur ve dişetinin yeniden dişe yapışması sağlanır.

Ancak dişeti hastalığı daha ileri bir seviyedeyse, kök yüzeyi düzleştirmesi işlemleri de uygulanmaktadır. Bu tip tedaviler hastanın durumunda yeterli olmuyorsa çeşitli dişeti operasyonları da uygun görülebilir.

Tedaviden Sonra

Tedaviden sonra, hastaların diş sağlığına özen göstermeleri çok önemlidir. Kişiler ağız bakım rutinlerini eksiksiz şekilde tamamlamalıdır.

Konuyla ilgili daha fazlasını öğrenmek, diş hekimimizden randevu alarak muayene olmak için bize ulaşabilirsiniz.